Skip to content

Aantrekkende woningmarkt

De kranten koppen dagelijks met berichtgeving over de sterk aantrekkende woningmarkt, prijsstijgingen en recordaantal woningverkopen. Dergelijke geluiden zijn overal te horen. Met name in het afgelopen jaar werd record op record verbroken. Met de huidige achterstand van 200.000 woningen is de rek er op de woningbouwmarkt nog niet uit. Dat is zelfs een understatement, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zal het bevolkingsaantal in Nederland tot 2040 met 1 miljoen toenemen en dat terwijl het aantal personen per huishouden afneemt. Er zijn dus veel meer woningen nodig. Vrijwel overal zal het aantal huishoudens blijven toenemen.

80.000 woningen

Om deze grote vraag het hoofd te bieden moeten er jaarlijks zeker 80.000 woningen bijgebouwd worden. Gemeenten zitten daardoor met de handen in het haar waardoor momenteel alle registers worden opengetrokken om te kijken waar men woningbouw kan plegen. Logischerwijs valt te verwachten dat er in de nabije toekomst op een groot aantal plaatsen in Nederland landbouwgrond van bestemming zal gaan wijzigen om bebouwing mogelijk te maken.

Mede daardoor heeft op 1 juli 2015 een ruime meerderheid van de Tweede kamer ingestemd met de Omgevingswet, met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker wordt om bouwprojecten te starten. De Crisis- en Herstelwet (CHW) maakt dit nu al mogelijk, bijvoorbeeld door bestaande regels aan te passen. Naar verwachting treedt de Omgevingswet in 2018 in werking.

Anticipeer

Door nu te anticiperen en positie in te nemen op strategische locaties in gebieden waar de komende jaar flink gebouwd moet worden kunt u uw vermogen beschermen en profiteren van een aantrekkelijke vermogensgroei.
TK Vastgoed biedt betaalbare percelen landbouwgrond aan, welke door hun specialisten zorgvuldig zijn geselecteerd. Door de strategische ligging (infrastructuur, historie, woningbehoefte, etc.) kunnen deze in aanmerking komen voor toekomstige ontwikkelingen. De geselecteerde gronden worden verkaveld in kleinere percelen (vanaf 250m²) en verkocht aan particuliere en zakelijke investeerders.

De voordelen van investeren in grondkavels:

  • Grondaanbod is beperkt, de vraag blijft groeien.
  • Grond is nu nog betaalbaar, vanaf een paar euro per m².
  • Grond wordt belast met 1,2% over de gemiddelde waarde per jaar.
  • Geen belasting op winst.
  • Grond is tastbaar.
  • Grond blijft vrij verhandelbaar.
  • Grondprijzen zijn nauwelijks conjunctuurgevoelig

Zo kunt u zelf de grootte van uw investering bepalen en kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om in meerdere projecten een klein perceel te kopen. Op deze manier kunt u uw kansen op concrete ontwikkelingen spreiden. Uw perceel grond staat veilig op uw eigen naam geregistreerd per notariële akte. Dit maakt investeren in grond voor iedereen bereikbaar en zéér interessant voor zowel grote als kleine investeerders.

Meer weten?

Komt u er niet uit?

Kantoor

Wij helpen u graag op ons kantoor in Purmerend.

Maak een afspraak op kantoor

Telefoon

Wij zijn te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op dinsdag en donderdag van 12.00 tot 21.00 uur.

Klantenservice: 0299 676 525

Service en contact

Back To Top