Skip to content

Bouw een aanvullende oudedagsvoorziening op

Veel particulieren en ondernemers hebben hun pensioen vaak niet of niet voldoende inzichtelijk en geregeld. Ondernemers zien vaak het bedrijf als pensioen en particulieren hebben vaak te maken met wisselende pensioensopbouw door verschillende werkgevers. Pensioenfondsen zijn daarnaast ook sterk afhankelijk van de beurs en de combinatie met lage rentes is slecht voor de dekkingsgraden en pensioenpremies.

Door de wereldwijde volatiele en rumoerige tijd waarin we leven met oorlog, stijgende energieprijzen en hoge inflatie is het bedrijf gezond houden of verkopen vaak niet meer zo vanzelfsprekend als veel mensen denken. Veel bedrijven teren in en overwegen om te stoppen.
Ook stijgen in veel gevallen de lonen niet mee met de huidige hoge inflatie. Om te voorkomen dat u het straks alleen met een niet geïndexeerd pensioen of zelfs alleen AOW moet doen is het verstandig dat u toch een extra aanvullende oudedagsvoorziening opbouwt.

Iedereen heeft zijn eigen dromen voor later. Daarom is het verstandig om nu al stil te staan bij de vraag of u dan ook over voldoende inkomen beschikt om uw plannen ook echt waar te maken. Welke oplossing het beste bij u past hangt af van uw persoonlijke situatie en doelstellingen.

Vastgoedmarkt

De vastgoedmarkt is de afgelopen jaren booming geweest met gigantische prijsstijgingen en landelijk gezien grote woningnood in alle segmenten. Veel mensen hebben vastgoed aangeschaft voor de verhuur. Door de grote prijsstijgingen, het puntensysteem voor huursommen en de veranderde belastingregels voor verhuurd vastgoed in box 3 per 1 januari 2023, merken wij dat veel mensen momenteel kijken naar alternatieven. Om het vermogen te beschermen tegen de historisch hoge inflatie en de hoge belastingdruk in box 3 met een fictief rendement van 6,17%.
Een investering in grond via TK Vastgoed kan hierin verlichting bieden. Grond laat al 25 jaar een substantiële waardestijging zien, ook agrarische gronden stijgen in waarde.

Grond

Ondanks de lichte afkoeling op de woningmarkt is de druk om nieuwe woningen te bouwen onverminderd hoog. Er zijn tot 2030 900.000 woningen nodig om aan de behoefte te kunnen voldoen. En daar is grond voor nodig. TK Vastgoed is specialist in het lokaliseren van locaties die in aanmerking komen om mogelijk bebouwd te worden. Normaliter is dit vaak enkel weggelegd voor pensioenfondsen, verzekeraars en projectontwikkelaars. Met ons concept hebben wij dit ook toegankelijk weten te maken met relatief kleine investeringsbedragen. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Vraag vrijblijvend informatie aan en één van onze adviseurs neemt contact met u op om u te informeren over de mogelijkheden. In een gratis adviesgesprek kunnen wij u onze werkwijze en bewezen concept helder uiteenzetten.

Meer weten?

Komt u er niet uit?

Kantoor

Wij helpen u graag op ons kantoor in Purmerend.

Maak een afspraak op kantoor

Telefoon

Wij zijn te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op dinsdag en donderdag van 12.00 tot 21.00 uur.

Klantenservice: 0299 676 525

Service en contact

Back To Top