Skip to content

Almere snelle stijger op lijst beste woonsteden

Almere is twaalf plaatsen gestegen op de lijst van beste steden om te wonen volgens vastgoedadviseur JLL. De stad staat nu op de zesde plek op de ‘Residential Ranking 2020’.Voor de lijst werden 84 gemeenten met meer dan 50.000 inwoners beoordeeld op een reeks eigenschappen, zoals demografische groei, de prijsontwikkeling van woningen, bereikbaarheid, en veiligheid. De beste woonstad van Nederland is volgens de lijst Amsterdam, gevolgd door Utrecht en Delft. Almere moet Amersfoort en Zwolle nog voor zich laten.

Jorn Thoomes van JLL zegt in De Telegraaf dat Almere een grote stroom nieuwe bewoners kan verwachten. “Eerst ging je alleen naar Almere omdat het er goedkoper was dan Amsterdam. Nu zie je dat mensen die er zijn opgegroeid er blijven wonen. Jonge gezinnen hebben het er naar hun zin.”

Duin als voorbeeld
Almere heeft volgens hem ook een aantal pluspunten, zoals een hoge kwaliteit leefklimaat, relatief betaalbare woningen en veel werkgelegenheid dichtbij. En dat wordt alleen maar beter, verwacht hij. “Er is nog zoveel te ontwikkelen. Neem de nieuwe wijk Duin, tegenover Amsterdam IJburg. Die is bijna on-Nederlands van kwaliteit.”

Back To Top