Skip to content

Camping Bergvennen Lattrop bijna leeg; in voorjaar eerste modelhuizen nieuw chaletpark te zien

LATTROP/BREKLENKAMP – Benieuwd naar hoe de vakantiewoningen op het nieuwe chaletpark in Lattrop er uit gaan zien? Nog even geduld. De nieuwe eigenaar van de voormalige camping Bergvennen hoopt rond maart de eerste showmodellen te kunnen tonen. De voorbereidingen voor de metamorfose van camping Bergvennen tot luxe en duurzaam chaletpark in het natuurrijke landschap aan de Duitse grens, ligt op schema. Als alles meezit, kan de bouw van de eerste veertig vakantiewoningen op ‘Hofparken De Bergvennen’, medio volgend jaar beginnen.

Ontmanteling camping bijna voltooid

„Momenteeel is de architect druk met het verkavelingsplan. Dat hopen we begin volgend jaar te kunnen presenteren aan de gemeente Dinkelland. Ook de gebiedsinrichting vraagt veel aandacht, inclusief de riolering en alle nutsvoorzieningen. We gaan zoveel mogelijk hergebruiken. Als het hele gebied is ontruimd, beginnen we met het bouw- en woonrijp maken”, vertelt  Rob Buchel, mede directeur van Robos Realisatie (dat de camping kocht) én ‘Hofparken’ dat de exploitatie regelt en de verkoop/verhuur van de 215 vakantiewoningen, tiny houses en woningen met welness.

De ontmanteling van de oude camping loopt gelijk op met de plannenmakerij en procedures voor het nieuwe chaletpark. „Wat blijft staan, is een handvol goede en duurzame chalets die passen in het nieuwe recreatiepark. De oude meuk moet verdwijnen, net als de twintig caravans die er nog staan. Die passen niet in de nieuwe opzet”, zegt Buchel.

‘Vakantievilla’s in trek’

Er is veel belangstelling voor de vakantievilla’s, verzekert Buchel, die ook nadrukkelijk lonkt naar de Duitse markt. „We hebben al meer dan vijftig aanvragen.”  De nieuwe eigenaar wil in het 14,5 hectare grote gebied een goede balans tussen wonen en recreëren. De landschapsarchitect van Bear iD is al druk met de ontwerpen.

Behalve de vakantiewoningen komt op het park een overdekt zwembad, een hal met trampolines en racesimulators, volleybal- en voetbalvelden en activiteiten op en rond de grote vijverpartijen. Buchel wil het bestaande strandgedeelte uitbreiden. Begin 2024 moet het complete park klaar zijn. Met de uitvoering is minimaal vijf miljoen euro gemoeid.

Eerder dit jaar ontstond bij sommige vaste campinggasten grote beroering rond de verkoop. Zij verkeerden in de veronderstelling dat niemand gedwongen hoefde te vertrekken. Inmiddels hebben velen al een andere plek gevonden.

Back To Top