Skip to content

Fors meer buitenlandse campinggasten

Het was afgelopen zomer drukker op de Nederlandse campings dan vorig jaar. Het totaal aantal campinggasten steeg in de maanden juli en augustus naar 1,7 miljoen. Dit is 10,8% meer dan in dezelfde maanden van 2017. Ook het totaal aantal nachten dat zij op de campings verbleven nam toe, met 4,8% naar 10,5 miljoen. Dat meldt het CBS maandag.

Hoewel op de campings voornamelijk Nederlandse toeristen stonden (1,3 miljoen, een stijging van 8,3%), is de stijging van het aantal buitenlandse gasten opmerkelijk. In totaal verbleven in juli en augustus 500.000 buitenlandse toeristen op de Nederlandse campings. Een stijging van 18,2% ten opzichte van 2017.

Oosterburen

Totaal waren de buitenlandse toeristen goed voor 2,4 miljoen overnachtingen, een stijging van 7,9%. Het grootste deel van de buitenlandse gasten komt uit Duitsland. Onze oosterburen brachten in de zomermaanden van dit jaar 1,9 miljoen nachten door op Nederlandse campings, gevolgd door de Belgen met 260.000 overnachtingen.

In zowel juli als begin augustus kampte Nederland met een hittegolf. Op 26 juli werd de hoogste temperatuur van deze zomer gemeten: 35,7 graden.

Back To Top