Skip to content

’Groen bouwen in het groen’
                   

Het idee om een deel van de weilanden beschikbaar te stellen voor woningbouw juich ik van harte toe, laat Wiebo de Vries weten.

Het blijkt dat bij één à twee procent van de beschikbare weilanden er 300.000 extra woningen gebouwd kunnen worden. Dit is de enige manier om het enorme woningtekort weg te werken en om aan de waanzinnige prijsopdrijving een halt toe te roepen. Op deze manier kunnen wij onze jeugd een betaalbaar huis boven hun hoofd bieden. Zie het als een modern ’Marshall Plan’ waarbij nood wetten breekt en daarnaast nog eens een enorme boost geeft aan de economie.

Enkele suggesties hiervoor zijn: Breng alles onder in één ministerie voor bouwen. Maak een einde aan de oneindige bezwaarprocedures. Schakel landbouwarchitecten in, daar zijn thans al uitstekende praktijkvoorbeelden van. Boeren die hun land beschikbaar stellen kunnen misschien binnen deze projecten kleinschalig biologisch boeren. Fabriceer houten en geprefabriceerde huizen die zeer duurzaam, energiezuinig en goedkoop zijn en snel geplaatst kunnen worden.

Wiebo de Vries

Back To Top