Skip to content

Grote reorganisatie op het hoofdkantoor van Landal Greenparks

Landal Greenparks, dat sinds ruim een jaar in handen is van de Amerikaanse durfinvesteerder Platinum, voert een grote reorganisatie door op het hoofdkantoor. Daarbij zullen volgens het bedrijf ongeveer honderd banen verdwijnen.

‘Redelijke plannen’

Het personeel, dat woensdag in bussen naar Vianen is gebracht voor een bijeenkomst, is over de plannen ingelicht. Komende twee dagen krijgen de 450 werknemers van het hoofdkantoor, verdeeld over kantoren in Leidschendam en Zwolle, te horen wie kan blijven en wie moet vertrekken.

Landal schrijft in een verklaring de organisatie van de kantoren in Nederland, Duitsland en Denemarken te willen aanpassen om de winstgevendheid te verbeteren en beter voorbereid te zijn op verdere groei. Het bedrijf wil begin 2020 een nieuwe organisatie operationeel hebben, die is gericht op vier regio’s, met minder management en meer specialistische kennis.

Vakbond FNV is op de hoogte gebracht van de voorgenomen reorganisatie. Johan Bijlsma, bestuurder van FNV Recreatie, toont begrip voor de ingreep. ‘Ze willen makkelijker kunnen inspelen op veranderingen. De plannen klinken ons alleszins redelijk en begrijpelijk in de oren.’

Landal Greenparks is uitbater van zo’n 85 vakantieparken in Europa, waarvan 55 in Nederland. Het bedrijf is vorig jaar verkocht door het toenmalige Amerikaanse moederbedrijf Wyndham Worldwide, samen met een aantal andere vakantieparken aan het eveneens Amerikaanse investeringsfonds Platinum Equity.

Drieduizend werknemers

De omzet van Landal was vorig jaar €470 mln. De vakantieparkenketen was in 2017, toen het voor het laatst cijfers inleverde bij de Kamer van Koophandel, winstgevend. Landal Greenparks Holding rapporteerde over dat jaar een bedrijfsresultaat van €308 mln en operationele winst van €22 mln. Het bedrijf heeft circa drieduizend werknemers op de parken en in de kantoren.

Dirk Anbeek, voorheen ceo bij winkelbelegger Wereldhave, is sinds januari de nieuwe directeur van het bedrijf. Hij noemde Landal Greenparks afgelopen juni bij radiozender BNR een gezond en winstgevend bedrijf.

De opdracht is volgens hem om het aantal parken de komende jaren met enkele tientallen te laten groeien. Ook wil het bedrijf verder investeren, bijvoorbeeld in het vernieuwen van restaurants en bungalows.

Back To Top