Skip to content

Minister: meer woningen in groen bouwen noodzakelijk

Minister Ollongren roept wethouders op meer woningbouw aan de randen van steden, in het groen toe te staan. “Met de huidige plannen, die voornamelijk over projecten binnen de stadsgrenzen gaan, redden we het niet”, zegt de minister in de Telegraaf.

Woningmarktdeskundigen en ontwikkelaars waarschuwen al langer dat het bouwtempo te laag ligt. In de telegraaf zegt minister Ollongren dat ook zij zich zorgen maakt. Ze vreest voor een oplopend woningtekort als er niet gebeurt.

“Er moet meer bij, anders wordt het echt heel erg knellen.” Alleen woningen bouwen in de bebouwde kom, is volgens haar niet genoeg. “Het moet allebei. En binnenstedelijk én in het groen.” Bouwen in het groen, moet volgens de minister wel gepaard gaan met gasloos bouwen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Ollongren roept wethouders en gedeputeerden op meer lef te tonen “Ik hoop dat er na de gemeenteraadsverkiezingen ambitieuze colleges komen met wethouders van Wonen die echt lef hebben, die ervoor gaan zorgen dat er echt veel meer gebouwd gaat worden.”

De bewindspersoon van D66 benadrukt dat zorgvuldigheid boven alles gaat. “We gaan heus niet al het groen volbouwen, maar we zullen wel iets moeten verzinnen. We krijgen niet iedereen binnen de nu getekende lijstje.”

Het CDA drong vorige week aan op snellere bouwprocedures. Dat idee voor een ‘bouw- en herstelwet’ spreekt Ollongren aan. Voor de zomer wil ze met een wetsvoorstel komen.

Met onder meer Maxime Verhagen en Joke Geldhof, gedeputeerde van Noord-Holland, staat Cobouw morgen (woensdag) uitgebreid stil bij de woningmarkt tijdens het Cobouw Café in Zaanstad.

Back To Top