Skip to content

Mogelijk honderd sociale huurwoningen op ’urgentielocatie’ aan Krusemanlaan in Heerhugowaard

Het terrein aan de Krusemaanlaan bevindt zich boven de rotonde.© Foto Cyclomedia
– Roel van Leeuwen, 4 mei 2022 Heerhugowaard


Honderd sociale huurwoningen, zoveel zouden er gebouwd kunnen worden op de locatie Krusemanlaan Noord in Heerhugowaard. Deze plek geldt als een zogenoemde urgentielocatie.

Tot 2030 moeten minimaal duizend sociale huurwoningen worden gebouwd in Dijk en Waard. Eind vorig jaar zetten vertegenwoordigers van Woningcorporatie Woonwaard en Woonstichting Langedijk en wethouders van de voormalige gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hun handtekening onder een intentieovereenkomst om tot 2030 minimaal 650 sociale huurwoningen te bouwen in Heerhugowaard en nog eens 350 in Langedijk.

Voor een deel van deze ambities zijn al concrete plekken in beeld. Zo wordt er als eerste gebouwd aan De Tuinfluiter en De Goudvink in De Draai en aan de Berckheidelaan. Maar ook de Krusemanlaan was al in beeld voor de bouw van woningen.

Het college van burgemeester en wethouders van Dijk en Waard heeft nu besloten om van start te gaan met de ontwikkeling van de Krusemanlaan Noord en stelt de gemeenteraad voor om een voorbereidingskrediet van 115.000 euro beschikbaar te stellen. Dit verzoek wordt waarschijnlijk op 24 mei behandeld.

Volgens het college zijn de huurwoningen bestemd voor reguliere woningzoekenden en ’meerdere doelgroepen’. Gedacht kan worden aan: jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne.

Back To Top