Skip to content

Ongeveer 250 woningen erbij aan westkant van Heesch

– dtvnieuws.nl – Roy van den Busken, 26 juni 2023

Op maïsgronden ten westen van Heesch komen mogelijk 250 huizen. De gemeente Bernheze is op dit moment het nieuwbouwplan ‘De Bunders’ aan het fine-tunen. Omwonenden krijgen de plannen op 10 juli te horen tijdens een informatieavond.

Het gaat om de agrarische grond tussen de nieuwbouwwijk De Erven en de Bunderstraat. De gemeente legt in een brief aan de omwonenden uit dat er een gezonde mix van huur- en koopwoningen moet komen. Hierbij is uitgegaan van de woonvisie van de gemeente. De exacte verdeling tussen huur- en koophuizen wordt op 10 juli in cultureel centrum De Pas gepresenteerd. De huurwoningen worden door BrabantWonen en Mooiland ontwikkeld en toegewezen.

De omwonenden kunnen maandagavond 10 juli binnenlopen in De Pas om de plannen (stedenbouwkundige plan en het BeeldKwaliteitPlan) te bekijken. Daarbij roept de gemeente op vooral ideeën, vragen en reacties achter te laten.

Bernheze heeft voor de komende 10 jaar een opgave om 1.800 woningen te bouwen. Tot en met 2026 wil de gemeente daarvan 1.160 woningen gebouwd hebben.

Back To Top