Skip to content

S&P: Nederlandse huizenprijzen blijven stijgen

LONDEN – Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s voorziet dat de Nederlandse huizenprijzen de komende jaren blijven stijgen. Ook voor de de andere Europese landen verwacht S&P groei of op zijn minst stabilisering.

Voor Nederland verwacht S&P dit jaar een groei van de huizenprijzen van 3%. Voor 2017 voorspelt S&P ook een stijging van 3%. De opwaartse tendens is volgens de kredietbeoordelaar te danken aan de lagere rente en het gestegen consumentenvertrouwen, gekoppeld aan de ‘betaalbaarheid’ van de woningen na de prijscorrectie sinds medio 2008.

Het herstel van de Nederlandse huizenmarkt wordt echter belemmerd door de hoge schuld niveau’s van particulieren en de kredietbeperkende maatregelen van de overheid.

Stevige plussen

De woningverkopen worden in het hele continent aangejaagd door het economisch herstel en de lage rente. Vooral in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland rekent het ratingbureau op een flinke prijsstijging, met stevige plussen van 5%. In Spanje en Portugal worden woningen waarschijnlijk 2,5% duurder, in Italië 1,5%.

Alleen in Frankrijk voorspelt S&P dit jaar nog geen prijsgroei. Hier zal de markt waarschijnlijk pas in 2017 aantrekken.

Back To Top