Skip to content

Steendam krijgt weer een camping langs het Schildmeer

Steendam – Aan de rand van het Schildmeer in Steendam komt weer een camping. Deze komt op het terrein van het gemeentelijke dagkampeerterrein aan de Damsterweg te Steendam.

Het terrein wordt verkocht aan de familie van Oosten, die tot vorig jaar camping De Otter exploiteerde. Na de herontwikkeling van camping De Otter naar een vakantiepark met uitsluitend recreatiewoningen beschikt Steendam niet meer over een reguliere camping. De voormalige eigenaar van camping De Otter is door de gemeente Midden-Groningen benaderd om ter plekke een reguliere camping te starten ter plaatse van het gemeentelijke dagkampeerterrein aan het Schildmeer.

De gemeente heeft belang bij een goede recreatieve voorziening rondom het Schildmeer en het dorp Steendam. De ontwikkelaar heeft een inrichtingsplan opgesteld voor de realisatie van een reguliere camping voor campers, tenten, toercaravans en enkele trekkershutten en een principeverzoek ingediend. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken dient te worden afgeweken van het bestemmingsplan en de grond te worden verkocht.

Back To Top