Skip to content

Toeristen komen massaal naar Groningen

Parijs? Al geweest. Berlijn? Nein danke. Amsterdam? Veel te toeristisch. Groningen, daar moeten we zijn! Zo lijkt de gedachtegang van steeds meer buitenlandse toeristen. En terecht.

Groningen zit in de lift, eigenlijk al jaren. Ook 2016 was goed voor Stad en dat is nu terug te zien in aan de recordaantallen toeristen die kwamen buurten. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland, België en Groot-Brittannië.

Musea

Het Groninger Museum, paradepaardje van cultureel Groningen, meldde begin dit jaar zo’n 290.000 bezoekers te hebben ontvangen. Dat is het hoogste aantal sinds 2002. We willen niet zeggen dat Mr. Bowie daar de reden voor is, maar dat doen we wel. David, bedankt.

Niet alleen Gronings bekendste museum deed het uitstekend, ook het Noordelijk Scheepsvaartmuseum deed het beter dan in voorgaande jaren.

Stijging van Martinitorenbeklimmers

Loop je als toerist in het centrum, dan kun je er niet om heen: De Martinitoren. Goh, zou je erop kunnen? Jazeker. En diegenen die daar gek genoeg voor zijn, betreden in 2016 met 66.000 man de trappen naar boven. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. Dat zou wat wezen, niet?

1 op 10 is Duitser

Verbindingen tussen Eelde Airport en steden als Gdańsk en Kopenhagen zorgen ervoor dat de grootste groei qua toeristenaantallen uit die landen komen. De Duitsers blijven stipt op nummer één staan, met 10% van het totaal aantal buitenlandse bezoekers. Altijd maar weer die Duitsers. Danke schön und bis bald, Freunden!

Back To Top