Skip to content

Vakantieparken Roompot voor 1 miljard te koop

Roompot Vakanties wordt in de etalage gezet, melden bronnen aan het FD. De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners is een verkoopproces aan het voorbereiden en heeft al diverse bankiers en mogelijke kopers benaderd.

Daarmee zou Roompot voor de derde keer in tien jaar tijd van eigenaar wisselen.
De uitbater van vakantieparken en enkele campings zou rond de 1 miljard euro – inclusief schulden – moeten opbrengen, zeggen partijen die op de hoogte zijn van het proces. PAI kocht. Roompot medio 2016 van de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners voor bijna 600 miljoen euro. Roompot was sinds 2011 in handen van Gilde, dat het bedrijf destijds overnam van AAC Capital Partners.

Andere investeerders

Het verkoopproces zal pas volgend jaar van start gaan. Volgens ingewijden zal er vooral veel interesse zijn van andere investeringsmaatschappijen. Roompot heeft de afgelopen jaren een mooie groei laten zien en, belangrijker misschien, ook bewezen dat het tegen een stootje kan wanneer het economische klimaat verslechtert.

Roompot zelf werd naar eigen zeggen verrast door het bericht dat eigenaar PAI Partners de uitbater van vakantieparken in de etalage wil zetten. De zegsman van Roompot gaat, ‘zoals gebruikelijk’ niet in op geruchten en zegt de markten te informeren op het moment dat er iets te melden is.

Back To Top