Skip to content

Woningverkoop fors in de lift

Nergens in Nederland is de verkoop van woningen zo sterk gestegen als in Flevoland, met uitzondering van Almere. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM over het tweede kwartaal dit jaar vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar. In totaal werden in de regio Lelystad 533 woningen verkocht, een stijging van ruim 31%.

In de regio zijn naast Lelystad ook Dronten, Zeewolde, Urk en Noordoostpolder opgenomen. De NVM kan niet zeggen welke gemeenten verantwoordelijk zijn voor de stijging.
Volgens de makelaarsvereniging komt de stijging met name omdat Amsterdam voor veel mensen te duur is geworden. Zij waaien steeds verder uit naar gemeenten buiten de stad. Flevoland zou daarvan profiteren, omdat hier woningen nog betaalbaar zijn. De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedraagt 240.000 euro.

In Almere werden in het tweede kwartaal 529 woningen verkocht, een stijging van bijna 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een woning in Almere ging voor gemiddeld 275.000 van de hand.

De prijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland is nu 308.000 euro (+7,4%) en daarmee is opnieuw het record gebroken. De NVM constateert overigens dat de prijzen niet zo hard meer stijgen als de afgelopen jaren.

Back To Top