Skip to content

Woonminister De Jonge: nóg een miljoen huizen nodig

– telegraaf.nl – Leon Brandsma, 17 oktober 2023 in Binnenland

Den Haag – In de tien jaar na 2030 moeten er nog eens zo’n miljoen woningen worden gebouwd in Nederland, zelfs als het lukt om immigratie te beperken. Dat zegt demissionair woonminister Hugo de Jonge, die ook vast een voorschot neemt op waar die woningen terecht moeten komen.

De CDA-bewindsman ziet zich tot en met 2030 al met een bouwopgave van 981.000 geconfronteerd, en daar blijft het volgens hem niet bij. „We weten eigenlijk nu al dat de opdracht tussen 2030 en 2040 wel eens van dezelfde omvang kan zijn.”

De Jonge wil daarom meer inzetten op grootschalige woningbouw en de komende periode alvast locaties aanwijzen waar dat na 2030 moet gebeuren. Hij denkt aan het gebied tussen Groningen en Assen (met uitloop richting Emmen), de Gelderse Stedendriehoek van Apeldoorn, Zutphen en Deventer, de regio Eindhoven, Twente en Zuid-Limburg.

Daar zitten bewust geen Randstedelijke locaties tussen, vertelt De Jonge in gesprek met De Telegraaf: „Je kunt niet met z’n allen op een kluitje in de Randstad blijven wonen.”

Back To Top